onsdag 25 november 2009

Final fight!

Ja djävlar va man har varit sjuukt taskig på att skriva.

Men, så går det när man slåss för sitt liv (eller, i alla fall, för sitt betyg).

Nu står man alltså upp över öronen i finalarbeten, och det kan lätt bli lite överväldigande ibland.

Den största delen är figurino och collezione. De två sammanfaller och jävla skönt är det. För Figurino ska man teckna upp 12 outfits (alltså kläder skor accesoarer o.s.v... ALLT) för kvinnor, och 12 för män.
Temat för inspirationen fick vi i Collezione, där man ska sätta ihop sex moodboards (3 för män, 3 för kvinnor) med temat Hitchcock's moonlanding (yup, fucked, jag vet). Anledningen till att det ska vara tre är att man ska dela upp sina kollektioner i olika kategorier. En light-winter, en heavy-winter och en eveningwear. Så det måste man också tänka på när man tecknar upp sina figurinos.

Sen, när man tecknat upp sina män och kvinnor(figurino final) ska man göra plaggskisser(collezione final) till allihopa. Blir ungefär ett 70-tal plaggskisser, och, frånsett namnet, så är det inget skissande här. Allt ska stämma på millimetern, och jag skojar inte. Har ALDRIG jobbat så nitiskt med linjal förut.


Så kan en moodboard se ut.

Figurinos. De två nedre är från moodboarden innan. Heavy-winter. De övre är light, en annan board.
Så ska plaggskisserna se ut. Man tecknar även upp allt som man INTE ser på modeskisserna. Sjukt knepigt. Men det blir bra. Ser väldigt proffsigt ut när man har linjerat och satt dit alla detaljer (inklusive sömmar).
Sen, i Collezione har vi även ett textiltest, där vi ska kunna namnge olika sorters tyger, hur de är vävda, vad de passar för (jacka, byxor e.t.c...) och vilka fibrer och garner som använts. Ger mig huvudvärk. Ska även knopa ihop en trendresearch på 2 sidor.
Oh, nämde jag att Colleziones final ska vara klart nu på tisdag. Sista lektionen skulle egentligen vara den 8:e dec. Men då är det någon slags helgdag, så skolan är stängd, så vi tappar en vecka av arbete där. Känns bra... eller inte.
Sen har jag tre portfolios som ska sättas ihop. Disegno Dal Vero, Mönsterkonstruktion och Kostymhistoria.
På detta har vi ett italienska quiz imorgon, oralt test på tisdag och sedan finaltest på onsdag.... AHHH!! Jag måste plugga!!!
Men SEN... Silence, oh sweet silence. ^-^
Så. så ser mitt liv ut just nu och kommer att fortsätta ett litet tag till.
Ciao!

Inga kommentarer: