måndag 8 december 2008

Tebaks ^_^

Yuhup.

Då var man tillbaka framför burken.

Idag blev det inte mycket jobb gjort under skoltid. Vi for in till Kalmar konstmuseum, inte för konst, utan för att lyssna på kuratorn där (kan inte föreläsaren komma till oss får vi åka till honom). Han pratade från ett till tre och han drog både det ena med det tredje om vad man kan mena när man pratar om överlevnad.

Vi ska även lyssna till honom igen på onsdag och då ska han prata om: Att överleva som konstnär.
Det kan faktiskt bli intressant (inte för att det inte var det idag).

Vi tog bussen hem, anlände vid halv-kvart i fyra. Gick hem och han få in lite tecknande innan det var dags för middag. Stuvade makaroner och korv.
Något värstinggäng (bla, bla, bla ekonomisk avdelning) var tydligen på besök på skolan idag och medans vi suger på vår pasta (inte för att den inte var god), sitter de och äter Lax-nånting med paprikacreme (och det var bara deras förrätt, uppfattade inte vad resten av måltiden bestod av).

Efter det gick jag och Johanna till Annexet och jag fick in lite mer tecknande (ligger dock fortfarande efter, men det börjar bli en fin bunt nu ändå) Vi var där fram till åtta då vi gick till Angelina, som bor på Rangatan, för att kolla på Tema:Genus på kunskapskanalen. Otroligt underhållande.

Det börjar med en inspelning från 1979 "Town Bloody Hall" som är en debatt om kvinnlig frigörelse, detta håller på i lite över en timme, för att sedan hoppa fram till nutid. Ännu en debatt, på samma ämne, bara med nutida perspektiv. Inte fullt lika kul, men den hade sina ljusglimtar. Jag rekomenderar att se den.

Ordföranden i det gamla klippet ser ut som Bush, fast med lockigare och vitare hår och folk uppför sig på ett minst sagt besynerligt sätt, och i den nya delen gör en äldre man sin röst hörd och han har några högst "intressanta" åsikter.

Gå in på kunskapskanalen.se och kolla in. Helt klart värt.

Inga kommentarer: