lördag 25 oktober 2008

Danmark: Dag 1 (ankomstdagen).

Okej. Då har vi installerat oss. Det första vi gör är att gå någonstans och äta. Vi hittade en restaurang som heter RizRaz. Vegetarisk buffé, väldigt gott.




Efter maten drar vi iväg runt på stan och kollar in lite kultur. Målet var Svarta Diamanten som är ett bibliotek.

Något jag slogs av var att de gillar att smycka staden med vatten. På flera ställen fanns stora ytor som de täckt på det viset. Här är en av dem. Det var kul att gå på stenarna.



Denna byggnad gick vi bara förbi och jag fick aldrig veta vad det var men den var väldigt imponerande. Vi stannade bara en snabbis och kollade på statyerna och fasaden.


Anna bredvid en staty av Minerva.



På väg till Svarta Diamanten. Såg bara några hus på andra sidan floden som jag tyckte var häftiga. Ser inte så bra ut på bilden, men de var rätt mäktiga "in real life".


Sitter inne på Diamanten och softar lite efter att ha kollat runt lite. Det är egentligen bara lobbyn som är ny. Själva biblioteksdelen var väldigt gammal och väldigt imponerande.


Efteråt gick vi hem och softade en stund och drog sedan ut. Vi hade fått höra om en jazzclub som hela klassen gick till. Copenhagen Jazzhouse. Öl, vänner och livemusik. Livet blir inte så mycket bättre.



Det var samma sångerska hela kvällen, men hon hade några olika gäster med sig. Det roliga var att de flesta var medlemmar av hennes egen familj b.la. hennes lillasyster var med.

På bilden är det hennes mormor och typ pappas syster och några till.


Den där grejen var helt störd. Det är ett instrument och jag skojar inte. Det går inte riktigt att förklara hur det lät, han stog och viftade som han gör på bilden och det blev ljud av det. Helskum grej.



När det var slut på Jazzhouse drog vi vidare, däremot blev klassen uppdelad (många olika viljor) så vissa drog åt ett håll och vissa åt ett annat. Jag, Pym, Janette, Greta och John hamnade på en bar som heter Mojo. Även där var det livemusik. Litet och mysigt, precis som det ska vara.


John, Johanna och Pym är glada i hågen.



Fest med konstettor. Då slutar det oftast såhär. Tihi.


Vi satt ett bra tag på Mojo, sen ville vissa gå hem. Då bestämde Jag, John och Greta oss för att dra till Kristiania. Det var så tufft att se. Raglade hem vid typ två på natten. Sov väldigt gott. :)

Inga kommentarer: