lördag 25 oktober 2008

Danmark (Malmö): Dag 4

ROAD TRIP! Vi åker från Köpenhamn till Malmö över dagen.


Vi börjar med att besöka något som kallas Cirkulationscentralen där vår lärare Sofia var aktiv förut. Det är ett ställe som några konstnärer byggt upp tillsammans. En gammal övergiven fabrikslokal blev ombyggd till ett antal ateljéer och utställningssal. De gjorde allt själva (så gott som) och driver det nu samtidigt som de jobbar med sina egna grejer.

De vi träffade var de enda två som hade varit med ända från början (de är typ 16-17 pers som är aktiva där nu) och en av dem kommer att komma till våran skola och ha illustration med oss.


Sen var det dags för lunch. Vi gick till ett falafelställe (tack gode gud fanns det även hamburgare).


Efter lunch hamnade vi på ett ställe som heter Monumentalverkstan (ännu ett slags konstnärskollektiv) där vi fick lyssna på en kille som även han jobbade som konstnär. Det var intressant.

Det kändes väldigt bra när vi var färdiga. Tidigare har det känts som om om det inte händer något på en gång i konstnärskapet så är det kört men nu har man verkligen fått sett vad det innebär det här spåret man valt och man känner inte längre den här paniken över att det inte alltid går så fort som man vill.

Det här en installation som fanns i ingången till hans ateljé. det ser ut som små mentalinsekter men det är små instrument som börjar spela en rätt hurtig truddelutt med jämna mellanrum.


Vi käkade middag på ett litet thai-ställe. Jättegott och jättemysigt. Sen var det dags att åter vända näsan söderut mot Danmark.
I väntan på bussen.


När vi återvänt så började planerna flyga runt om vad vi skulle hitta på ikväll. Vissa ville gå ut, andra skulle gå på bio och några andra gjorde något annat. Jag, Janette, Karin, Sara och Sanna bestämde oss för dra-ut alternativet. Vi hamnade på en pub som heter Sörens.

Karin hade sina party-glasögon med sig. Guldbågar utan glas. De passades runt till diverse.

Janette.


Sara.


Sanna.


Här har vi hela det härliga gänget.


Vi var ute till typ ett. Sen var vi tvugna att dra hem. Vi skulle upp tidigt dagen efter.

Inga kommentarer: