fredag 9 oktober 2009

Cacine

Okej, då var planen då alltså att vi skulle upp på morgonen, lite tidigare än vanligt och försöka ta oss till den här marknaden vi hadde hört talats om.

Vi skulle ta bussen från Duomo och åka till utkanten av staden, typ.
Först så var vi nära att kliva på fel buss, som då gick åt andra hållet än ad vi skulle, sen var vi nära att missa den rätta bussen i och med att vi då var på fel sida av vägen. Men i sprang ikapp och hann på.

När vi hadde åkt en bra bit, började vi bli lite fundersamma... "Inte skulle vi över bron?" Ditte konsulterade sin karta "Nej, det skulle vi INTE, vi har åkt för långt." Så id nästa stop klev vi då av.

Vi funderade på om vi skulle försöka gå tillbaka eller ta oss över vägen och hoppas att bussen tillbaka skulle dyka upp inom en snar framtid.

Vi hittade en gång som gick under vägen, bort till andra sidan, som var FULL med graffitti.





Väl på andra sidan behövde vi inte vänta länge innan bussen kom. Vi klev på och åkte med tillbaka över till andra sidan. Vid brofästet klev vi av.

Marknaden skulle ligga längs med floden, så vi började vandra. Vi hadde fått höra att just denna marknad skulle vara ENORM och att det skulle verkligen finnas ALLT. Det första vi träffade på var en riktigt riktigt stor park, men ingen marknad, vi gick vidare, fortfarande inget...
När vi började fundera om vi hadde hamnat fel igen, då såg vi den. Anledningen till att den inte gått hela vägen längs floden var att det var vägarbete på gång en bit in på den sidan av parkan, vi gick på andra sidan.
Tyvärr så hann vi då inte kolla runt så mycket eftersom vi var tvugna att ta oss tillbaka till skolan. Men nu vet vi i alla fall vart vi ska, vi bestämde att åka tillbaka nästa vecka och traskade tillbaka till busshållplatsen, åkte tillbaka till Duomo och gick därifrån till skolan. Precis i tid.
Vi fick tillbaka våra italienskaprov på lektionen. 23 av 25. Jag blev riktigt nöjd. ^-^
När det blev dags för andra lektionen var både jag och Ditte ganska trötta. Lektionen började med att vi bara behövde sitta och lyssna på Marco ett tag. Han gick igenom vad man måste tänka på om man tecknar kvinnlig eller manliga kläder. Vad som är de största skilldnaderna, och efter pausen var det dags att skrida till verket och börja teckna.
Jag fick en helt sinnesjuk huvudvärk nånstans mitt i och kunde verkligen inte konsentrera mig mot slutet. Men jag lyckades få ihop i alla fall ett par godkända byxor (fram och baksida). Sen fick vi äntligen gå hem.
Vi lagade mat och satt och chillade med kaffe efteråt. Vi gjorde vår läxa och när vi sedan satt i köket så hörde vi några röster nerifrån. De kom från vår grannes rum. Han heter Aron och är från Island. Vi funderade om vi skulle gå ner och knacka på, men kom sen fram till att det var för omständigt, så vi gjorde som så istället. Vi tog en pappersbit, skrev Hello, knöt fast ett snöre och hängde ner den från fönstret.
Den dinglade där ett tag, tills det att de såg den och Aron stack ut huvudet för att kolla vad som var på gång. Vi stod och snackade ett tag med honom och blev sedan nerbjudna. Så vi gick. Vi satt nere hos honom, tillsammans med Luca, som bor i lägenheten bredvid våran.
Vid ungefär halv ett gick vi upp till vårat igen, dags att krypa till kojs. En högst händelserik tisdag, ger två väldigt nöjda kvinnor i sina sängar. ^-^

Inga kommentarer: